Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

Tak to je teda pěknej podraz, zvlášt když včera jejich off. stránky odepisovali konec června, mám v tom 3 lety do/z Vídně :D 

0 Citovat

Jen mě tak napadá, zvažujete teď, že některý z těchto letů absolvujete? :)

0 Citovat

Na každý let check-in. Zpoždění je sviňa :D

0 Citovat

Předpokládám, že karanténa bude v červnu z obou stran, takže o tom, že bych tam opravdu jel ani moc nepřemýšlím 

0 Citovat

Ach... 

Mam napr KIV-BGY 15.6., no vsetky lety tento datum z/do KIV su v systeme minimalne od dnes tvariace sa ako "sold out", tak som cakal, ze z toho bude kazdou chvilou kredit na ucte a teraz toto... uvidime ci ich wizz vrati spat do predaja.

Dalej KIV-BCN 16.6. a KIV-LCA 19.6. tam ostava dufat, ze tie krajiny nepovolia lety z Moldavska, nakolko ma stale dost zle cisla pribudajucich nakazenych za posledne 2 tyzdne na urovni UK.

0 Citovat

Pravdou je, že ještě před 2 týdny bych  letenky na období za 14 dní nekupoval , myslím,že tak nějak podvědomně jak pomalu končí naše hra, tak jsme trochu ztratili obezřetnost. Ale jak už bylo uvedeno, Moldávie není v první ani druhé vlně na Kypr, tak to třeba ještě dopadne. Naštěstí mi přišel kredit z Gruzie později, tak ještě zkusím nějaké Polsko nebo Ukrajinu, věřím hlavně Katowicím, ze kterého má zatím Evropa strach. 

0 Citovat

U Kypru ještě malá šance je, ale váže své vlny ne na země, ale bohužel na jejich občany. To znamená, že let může letět, ale Wizz smí na palubu pustit jen kyperské občany a rezidenty.  Avšak nevím, jestli obousměrně nebo jen směrem na Kypr (tj. jestli Kypřanům umožní opustit ostrov směr např. Moldávie). 

0 Citovat

Tak prodloužení  pozastavení letů Wizz z Polska do konce června už se rýsuje :  

Společnost Wizz Air bude nucena alespoň jednou prodloužit pozastavení všech tras Polska . Ve středu, během živé konverzace na Facebooku s uživateli internetu na maďarském webu Klubu cestovního ruchu Corvinus, to potvrdil manažer firemní komunikace Andras Rado - Wizz Air. Na otázku o letech z Polska uvedl, že kvůli omezením existuje mnoho náznaků, že společnost Wizz Air nezačne lety z Polska alespoň do konce června .


Moje tipy: Černá hora - PL nejsou mezi zeměmi s možným příjezdem

                        Sardinie (alghero)- web Ryanairu uvádí uzavřenou Sardinii do 25.6. pro mezinárodní lety

                         Israel 

0 Citovat

Můj tip je počkat na dozrušení Malty, rozdýchat Kišiněv a počkat si fakt na něco jednoznačného. 6.6. by mělo být jasné, jestli Polsko začne mezinárodně létat nebo to odloží. To samé 11.6. o Slovensku.

0 Citovat

Právě že Polsko už je odložené:

 maďarská letecká společnost dnes ráno oznámila, že „v důsledku prodloužení omezení mezinárodních letů letecká společnost pozastaví všechny lety na polské trase do 14. června“

0 Citovat

ja by som ani to Moldavsko nebral tragicky, vzdy je velmi velka sanca ze prave ta linka sa nespusti a hlavne staci par minut zmena casov odletu a priletu a sme "v suchu"

0 Citovat

Mám pocit, že tolik cestovatelů z Československa na lince KIV-LCA  ještě neměli... :-)

0 Citovat

Kišiněv-Larnaca tak tragicky neberu, ale někteří tu brali např. Kišiněv-Vídeň a tam to nadějně moc nevidím 🙊

0 Citovat

Trochu som skumal casy letov z/do KIV cez dni, ktore mam nieco booknute. 

Vychadza mi, ze bazuju 3 lietadla a napr. schedule na pondelky a stvrtky je rovnaky.

Teda, ze kazde lietadlo robi 3 rotacie cez den takto v slede:

1: BVA → LCA → SXF

2: BGY → TSF → VRN

3: TRN → BLQ →LTN

ale pondelky 15.6. a 22.6. rotacie do LCA, BLQ a VRN uz nemaju v predaji.


Oplati sa im letiet zvysok tie dni alebo to zrusia (napr. vsetky zvysne 6 lety 15.6. sa tvaria ako "sold out")?

0 Citovat

A najde se i takový, co bral Praha-Kišiněv 🤔

0 Citovat

To aspoň máš teoretickou šanci proletět 😅

0 Citovat

Michal napsal(a):

To aspoň máš teoretickou šanci proletět 😅

A Ja vždycky myslel, že si člověk kupuje letenku, aby někam letěl. Svět si holt v lejno obrací.

0 Citovat

V současnosti je spousta věcí jinak. Taky jsem si dřív myslel, že aerolinka prodává lety, protože chce pasažéra dopravit z bodu A do bodu B a nikoliv si látat své chatrné cash-flow, než let zruší a peníze vymění za voucher.

0 Citovat


Jistě by bylo lepší, aby si ho nelátala a zkrachovala :-). Všichni by byli jistě nadšení. Jinak mně to připomnělo památný   výrok “našeho “ premiéra: “Všeci kradů”. Nebo ještě hlouběji do minulosti: “Kdo nekrade okrádá rodinu” No to jsem se jen zamyslel. Na nikoho zde to nemyslím.

0 Citovat

[citace="Michal"]

To aspoň máš teoretickou šanci proletět 😅 


Trochu si s touto myšlenkou zahrávám , případně budu sledovat na flightradar, ať  jim můžu zamávat.  :-)

0 Citovat

@niemandos: Tohle je ukázkový argumentační faul ;)

Chceš říct, že zákazník, který si koupí letenku přes oficiální prodejní kanál dopravce, krade? 

Pokud společnost nemá likviditu, zkrachuje. Ale opatřovat by si ji neměla cestou na pomezí podvodu. Případně ji může zachránit stát. Společnost se špatnou pověstí spíš nebude ochoten zachraňovat.

Letecký byznys po tomohle roce z kdysi prestižního odvětví definitivně klesá do bahna k taxislužbám. 

0 Citovat

Souhlasím s Michalem, wizz ví co dělá a proč to dělá. Jako jeden z mála neuvěřitelně expanduje v krizi.

A má za co:, tak určitě tuhle společnost nemusíme litovat. Navíc, pro nás, který by už byli někde v luftu dává příležitost si s cestováním  alespoň trochu pohrát..

https://zdopravy.cz/wizz-air-nav...nek-50180/

0 Citovat

vazne si tady nekdo mysli, ze se wizzair strasne financne napakuje a potazmo nezbankrotuje na tech par stovkach jedincu, co o tomhle vi a kupuji letenky za desitky euro, aby na tom vydelali jednotky eur? ale no tak...

0 Citovat

Wizzair sa napakuje na desaťtisícoch jedincoch, ktorí o tomto nevedia, potrebujú letieť práve teraz, letenku si kúpia, lebo sú presvedčení, že poletia, 120% kredit im je nanič, a vrátené peniaze za zrušený let uvidia za pár mesiacov.

0 Citovat

Jak píše Hugo. Přesně v tomto směru jsem to myslel. 

0